HU
Magyar
HU
Magyar
GB
English


Weboldal alcíme
Lorem ipsum
Fejléc cím szövege

Üdvözöljük éttermünk honlapján!

Egy pár mondatot a helyről.

A Károlyi palota 17. században épült klasszicista stílusú épület, fénykorát a reformkorban élte, ahol a kor legjelentősebb irodalmi szalonjaként olyan híres embereket vonzott, mint Szemere Pál, Toldy Ferenc, Vörösmarty Mihály, Kölcsey Ferenc, Wesselényi Miklós, Batthyány Lajos. A palota az V. kerületben található a belvárosban, jól megközelíthető, szépen felújított városrészben. A Petőfi Irodalmi Múzeumnak több mint ötven éve ad otthont az épület és állandó kiállítások mellett (ami angol nyelven is élvezhető) rendszeresen mutatja be országunk irodalmi nagyjait, kortárs íróit.

A Károlyi Étterem 2002-ben nyitott és  filozófiája, hogy olyan szolgáltatást nyújtson, ami megfelel a régi híres és klasszikus magyar hagyományoknak, úgy, hogy ez mai európai embereknek is szerethető és fogásai mindenkinek fogyaszthatók legyenek. Szezonális étlapunk összeállításánál gondolunk glutén-és laktózérzékeny illetve vega, vegán Vendégeinkre is.  

A palota udvara egy békés, nyugodt pont a rohanó belvárosban. Szívesen járnak ide, mind a környékbeli emberek, mind a városnéző turisták, hogy egy kicsit megpihenjenek a padokon, élvezzék a hely nyújtotta nyugalmat és kicsit feltöltődjenek.  Az étterem körülbelül 150 fő befogadására alkalmas, tavasztól őszig pedig gyönyörű pálmákkal és leanderekkel díszített kerthelyiséggel várjuk a vendégeket.

Rólunk

A Károlyi étterem egy családi vállalkozás. A tulajdonosok Iván és Andor több mint húsz éves ismeretség után kezdtek közös vállalkozásba. Az ismeretség onnan ered, hogy feleségeik, Kati és Ria a KISZ Kőzponti Művészegyüttesben táncoltak, járták a világot bemutatva a magyar néptáncot és hagyományokat.

Andor (Ali) egész életében vendéglátással, Iván Nemzetközi kereskedelemmel foglalkozott, igy szövetségük egy étterem létrehozására biztos alapokon állt.

Kezdetben rendezvényeket bonyolítottunk a Palota dísztermeiben  és közben kialakult egy étterem gondolata . A hely szellemének adózva éttermünk a magyar irodalmat választotta témájául egy polgári, de elegáns, hazai gasztronómiát felelevenítő, hangulatos belvárosi helyet alakítottak ki.